U trendu

Real bolji od Barselone za finale Evrolige

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale fajnal-fora Evrolige u Beogradu, pošto su večeras u drugom polufinalu pobedili Real Madrid sa 86:83 (19:19, 15:26, 26:11, 26:27).

Real će se za titulu prvaka Evrope boriti sa turskim Efesom koji je ranije danas pobedio Olimpijakos sa 77:74 trojkom Vasilija Micića uz zvuk sirene.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Geršon Jabusele i Fabijen Kozer sa po 18 poena, dok je Serhio Ljulj ubacio tri poena manje.

U timu Barselone najbolji je bio Nikola Mirotić sa 26 poena i 12 poena, 17 poena je dodao Nikolas Laprovitola, dok je Brendon Dejvis postigao 15.

Real je započeo utakmicu serijom 8:2, a sve poene na početku upisao je Jabusele. Zatim je usledila serija Barselone od 7:0 kojom je katalonski tim poveo rezultatom 15:14, da bi prva četvrtina bila završena nerešenim rezultatom 19:19.

Madridski tim je bolje počeo i drugu deonicu, kada je trojkom Rudija Fernandesa poveo sa 25:20, ali je Barselona potom preuzela kontrolu sjajnom igrom Mirotića i Laprovitole.

Barselona je na pauzu otišla sa do tada najvećom prednošću – 45:34.

Veći deo treće četvrtine takodje je prošao u vodjstvu Barselone, ali je Real pri samom kraju uspeo da preokrene. Zaostatak od tri poena (56:53), imali su posle trojke Jabuselea na nešto više od dva minuta pre kraja deonice.

U poslednjem minutu treće deonice sa distance je za prednost madridskog kluba pogodio Serhio Ljulj (58:56), a poene je do kraja četvrtine upisao i Kozer za seriju svog tima 17:2 i plus četiri na pauzi (60:56).

Real je održavao razliku sve do poslednja četiri minuta. Dve vezane trojke postigao je Laprovitola, koji je smanjio rezultat na 75:73. Izjednačenje Barseloni doneo je Mirotić posle skoka u napadu, ali je odgovorio Kozer sa pet uzastopnih poena (80:75).

Barselona se nije predavala i sa četiri vezana poena je prišla na jedan razlike (80:79), da bi 21,2 sekunde koš za madridski tim postigao Ljulj. Usledio je zanimljiv kraj meča, Barselona je još dva puta prilazila na minus jedan, ali je Real u penal završnici bio bolji za plasman u finale Evrolige.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar