U trendu

Remi Partizana na startu LE: Moralo je bolje (video)

Remi Partizana i AZ Alkmara na startu LE

BEOGRAD, 19. septembra (Tanjug) -Fudbaleri Partizana odigrali su večeras nerešeno 2:2 (1:1) sa Az Alkmarom u prvom kolu grupne faze Lige Evrope.

U nesvakidašnjoj atomsferi pred 20.000 dece na tribinama u Humskoj, prvi do gola su stigli gosti, koji su u 12. minutu poveli preko Stengsa.

https://www.youtube.com/watch?v=-qkuNgy4lUE

Od 27. minuta Alkmar je ostao sa desetoricom na terenu, pošto je Svensen zbog starta nad Takumom Asanom na ivici šesnaesterca dobio direktan crveni karton.

Zbog prekršaja nad Umarom Sadikom, crno-beli su u 41. minutu dobili penal, a sa bele tačke izjednačenje je dobneo Bibras Natho

https://twitter.com/FutbolTings/status/1174766500852502528

Isti igrač u 62. minutu doneo je vođstvo Partizanu, koje je, međutim, trajalo samo pet minuta.

Na 2:2 izjednačio je Boadu, što je bio i konačan rezultat susreta.

Milošević: Opet samo propustili šansu da pobedimo

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, posle remija sa AZ Alkmara od 2:2 na startu Lige Evrope, rekao je da je njegov tim ponovo propustio pobedu.

„Opet smo propustili priliku da pobedimo u utakmici na našem terenu, s obzirom na razvoj situacije i broj šansi koje smo imali u drugom poluvremenu. Dobro je da smo došli u situaciju da smo i bodom zadovoljni u Ligi Evrope“, rekao je Milošević na konferenciji za medije posle meča.

On je istakao da je zadovoljan većim delom meča, jer, kako kaže, ne može se igrati loše, a stvoriti desetak prilika.

„Malo je bilo problematično prvih 20 minuta. Opet se nismo snašli u dovoljnoj meri. Kada smo došli do igre, onda je to bilo mnogo lakše. Naišli smo na protivnika koji ima izuzetan kvalitet u špicu, znali smo da možemo da imamo problem. Taj prvi gol može da se desi, ali onaj drugi gol u drugom poluvremenu iz kontre, na 2:1 za nas i sa igračem više, o tome moramo da razmišljamo. Bilo je i grešaka i dobrih stvari. Ovo već moramo da arhiviramo zbog onog što nas očekuje u narednom periodu“, rekao je Milošević.

Crno-bele već u nedelju očekuje večiti derbi protiv Crvene zvezde, a trener Partizana upitan je i šta može da očekuje u tom meču, s obzirom da su oba tima imali nastup u Evropi.

„U velikoj meri ono što ćemo gledati u nedelju zavisi će od oporavka Crvene zvezde i nas. Oni su imali jaku utakmicu, kao i mi. Videćemo u kom stanju ćemo biti i mi i oni. Od toga će sve zavisiti mnogo stvari na terenu“, zaključio je Milošević.

Marković: Mogli smo i morali smo više

Fudbaler Partizana Lazar Marković ocenio je da su crno-beli morali da pokažu više u meču prvog kola Lige Evrope protiv AZ Alkmara.

Izabranici Sava Miloševića odigrali su sinoć u Beogradu nerešeno 2:2 s holandskim timom, iako su imali vođstvo i igrača više od 27. minuta meča.

„Mogli smo i morali više. Imali smo igrača više, imali smo šanse, ali idemo dalje. Nismo smeli da primimo primimo drugi gol. Dobra su ekipa, ali mi smo morali vise“, rekao je Marković novinarima posle meča.

On se osvrnuo i na svoju šansu za gol u finišu meča.

„Mislio sam da će ući u gol, ali nije. Idemo dalje“, zaključio je Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.