U trendu

Rendžers uručio otkaz Van Bronkhorstu

GLAZGOV – Čelnici Rendžersa otpustili su menadžera Holanđanina Đovanija van Bronhorsta, saopštio je danas škotski fudbalski klub.

„Upravni odbor Rendžersa želi da se iskreno zahvali Bronkhorstu za sve što je uradio za klub od kada je postao menadžer. On je sa Rendžersom stigao do petog evropskog finala u istoriji kluba, a prošle sezone je osvojio Kup Škotske. Klub je prvi put ove sezone igrao u Ligi šampiona posle 12 godina. Međutim, rezultati u poslednjih nekoliko meseci nisu ispunili naša očekivanja zbog čega je odlučeno da se raskine saradnja sa Van Bronkhorstom“, saopštio je Rendžers.

Van Bronhorst je preuzeo Rendžers u novembru 2021. godine kada je zamenio Stivena Džerarda, a sa škotskim klubom je poražen u finalu Lige Evrope od Ajntrahta posle boljeg izvođenja penala.

Rendžers je ove sezone izgubio svih šest utakmica u LŠ, dok za prvoplasiranim Seltikom u škotskom prvenstvu zaostaje devet bodova.

„Potraga za novim trenerom je u toku. Svi u Rendžersu žele Van Bronkhorstu uspeh u budućnosti“, dodaje se u saopštenju kluba iz Glazgova.

Van Bronkhorst (47) je pre Rendžersa vodio Fejenord i Guangžu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar