Robinju rok od 15 dana da ospori zahtev Italije za hapšenje

Viši sud u Brazilu odlučio je da bivši fudbaler Robinjo ima rok od 15 dana da ospori zahtev Italije za njegovo hapšenje i zatvorsku kaznu od devet godina zbog silovanja.

Rok je određen nakon što je Viši sud u Brazilu jednoglasno odbio zahtev advokata 39-godišnjeg Robinja da sud analizira kompletan prevod postupka i izrečene kazne protiv njega sa italijanskog na portugalski.

Italijanske vlasti žele da bivši napadač Brazila, Real Madrida i Milana odsluži devetogodišnji kaznu zatvora u Brazilu, ali sud tek treba da to odluči. Brazil ne izručuje svoje državljane.

Robinjo je osuđen u Italiji 2017. godine za učešće u grupnom seksualnom napadu u Milanu koji se dogodio četiri godine ranije dok je igrao za Milan. Vrhovni sud Italije je 2022. godine potvrdio kaznu Brazilcu, nakon čega su italijanski tužioci izdali međunarodni nalog za hapšenje.

Brazilski sud će odlučiti da li će izvršiti nalog za hapšenje i izreći kaznu kada prođe rok dat za osporavanje hapšenja.

Robinjo živi u Santosu, izvan Sao Paola, a u martu je predao svoj pasoš brazilskim vlastima.

Njegovi advokati nisu odgovorili na zahtev agencije AP za komentar. Rekli su da je njihov klijent imao sporazumne seksualne odnose u baru sa mladom ženom, kao i petorica njegovih prijatelja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.