U trendu

Ronaldo: Možemo da prevazidjemo poraz i da se plasiramo na SP

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo rekao je danas da ta selekcija može da prevazidje poraz od Srbije, i da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

„Jučerašnji rezultat je težak, ali nedovoljno težak da nas uništi. Cilj da se plasiramo na Svetsko prvenstvo je još uvek tu i znamo šta moramo da uradimo da bismo to učinili. Nema izgovora“, napisao je Ronaldo na svom Instagram nalogu.

Fudbaleri Srbije pobedili su u nedelju uveče u Lisabonu selekciju Portugala sa 2:1, u meču poslednjeg kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Tom pobedom Srbija je izborila direktan plasman na takmičenje u Kataru, dok će Portugal u martu naredne godine igrati baraž.

„Fudbal nam je iznova pokazao da je ponekad najteži put onaj, koji nas vodi do željenog ishoda“, dodao je kapiten Portugala.

Portugalskom 36-godišnjem napadaču Svetsko prvenstvo 2022. godine, moglo bi da bude poslednje u karijeri, nakon što je prethodno četiri puta uzastopno učestvovao od 2006. godine.

Selekcija Portugala igrala je na svim Svetskim prvenstvima od 2002. godine, pošto je 90-ih godina prošlog veka propustila sva tri takmičenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.