U trendu

Ronaldo uverava da njegov sukob sa Junajtedom neće uzdrmati Portugal

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo izjavio je danas da njegov otvoreni sukob sa Mančester junajtedom „neće uzdrmati“ njegovu selekciju na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Ronaldo je na konferenciji za novinare objasnio da „nema sumnje da je ova nedavna epizoda, odnosno intervju“ na britanskoj televiziji gde je rekao da ga je Junajted „izdao“, „kao i druge epizode koje se ponekad dešavaju, mogu da potresu igrača, ali neće pokolebati tim“.

Mančester junajted je u petak saopštio da je preduzeo „odgovarajuće korake“ kao odgovor na kontroverzni intervju Ronalda u kojem je Portugalac oštro kritikovao trenera Erika ten Haga, saigrače i vlasnike kluba.

Ronaldo je negirao da ima bilo kakav problem sa saigračem u klubu i reprezentaciji Brunom Fernandesom.

„Imam sjajan odnos sa njim. Njegov avion je kasnio i pitao sam ga da li je došao brodom, našalio sam se sa njim“, rekao je Ronaldo.

„Uvek ima prostora za glasine, znam to… Ali atmosfera je zaista odlična. Sa ostalim igračima pričajte o Svetskom prvenstvu, a ne o Kristijanu Ronaldu“, zaključio je on posle konferencije za novinare koja je trajala 22 minuta i koja je u potpunosti održana na portugalskom jeziku.

Kapiten Portugala igra na svom petom i najverovatnije poslednjem Svetskom prvenstvu i možda će postati prvi igrač u istoriji koji je postigao gol na pet različitih svetskih prvenstava.

Portugal otvara Svetsko prvenstvo u četvrtak utakmicom protiv Gane, a u Grupi H su još i Urugvaj i Južna Koreja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.