U trendu

RŠ: Andrea Lekić propušta SP zbog povrede

BEOGRAD – Najbolja rukometašica Srbije Andrea Lekić propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Japanu, saopštio je Rukometni savez Srbije (RS S).

Kako je navedeno, selektor Ljubomir Obradović neće moći da računa na 32-godišnju rukometašicu rumunskog CSM Bukurešta, koja je zadobila tešku povredu bubne opne na poslednjem mecu EHF Lige šampiona u ruskom Rostovu.

Zbog te povrede Lekić će morati na operaciju koja će je izbaciti iz stroja u naredne tri nedelje.

Doktor rukometne reprezentacije Milenko Savić rekao je da su rezultati pregleda pokazali da se radi o ozbiljnoj povredi bubne opne.

„Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštecenje bubne opne i indikovana je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro. Ono što za ovaj trenutak nije dobro, potrebno je mirovanje nakon operacije minimum, prema savetima hirurga, tri nedelje“, rekao je Savić za sajt RŠ.

On je istakao i da će biti potrebno vreme da sve zaraste i da dođe do srašcivanja postojeće bubne opne i dela koji se stavlja kao nadoknada oštecenog dela.

„Ona može normalno da funkcioniše već posle nedelju dana, ali to isključuje kontakt sport gde ne možemo da kontrolišemo sve pokrete i eventualne povrede. Nažalost, po svemu sudeći, biće izvan stroja u naredne tri nedelje, ali dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru“, zaključio je doktor Savić.

Svetsko prvenstvo održaće se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom gradu Kumamoto, a Srbija će igrati u grupi sa Angolom, Norveškom i Slovenijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.