U trendu

Rukometaši Srbije bez plasmana na Svetsko prvenstvo

Muška rukometna reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo 2025. godine, pošto je u revanš utakmici baraža u Novom Sadu pobedila Španiju 25:22 (15:11).

Srbija nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, pošto joj je za plasman bila potrebna ubedljivija pobeda, jer je u prvoj utakmici 8. maja izgubila u Španiji sa četiri gola razlike – 28:32.

U današnjoj utakmici najefikasniji u ekipi Srbije bio je Vanja Ilić sa šest gola, Miloš Orbović postigao je četiri, a po tri gola dodali su Miloš Kos, Lazar Kukić i Lazar Pešmalbek.

U ekipi Španije Aleš Gomes postigao je pet golova, a po tri pogotka dodali su Feran Sole Sala, Danijel Dujšebajev i Danijel Himenes Fernandes.

Srpski tim je od početka vodio, bio je u prednosti tokom čitavog meča, a u više navrata imao je i pet golova razlike. U samoj završnici Srbija je imala poslednji napad, ali se Španija odbranila i izborila plasman na Svetsko prvenstvo.

Svetsko prvenstvo održaće se od 14. januara do 2. februara 2025. godine u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.