U trendu

Sabalenka razmiĆĄlja o titulama pre nego o WTA listi

Beloruska teniserka Arina Sabalenka rekla je danas da je koncentrisana na osvajanje titula, pre nego na plasman na svetskoj rang-listi, uprkos tome ĆĄto se primakla prvoj teniserki sveta Poljakinji Igi Ć vjontek.

„Uvek sam ĆŸelela da osvajam ĆĄto viĆĄe titula tokom karijere. Ako nastavim tako i koncentrisana sam na sebe, uvek postoji ĆĄansa da postanem broj jedan. To nije moj prioritetni cilj, ali neĆĄto ĆĄto bih ĆŸelela u budućnosti“, rekla je Sabalenka za Jurosport.

Sabalenka je godinu počela osvajanjem titule na Australijan openu, prvog grend slem trofeja u karijeri, a ove sezone ima tri titule.

„Sada imam drugačiji pristup, poĆĄto sam prethodno mislila da moram da osvojim makar jedan grend slem trofej. Sada kada ga imam, mogu da igram sa viĆĄe slobode, ne moram da razmiĆĄljam o tome da sam vrhunski igrač bez grend slema. Samo mislim o mojoj igri i ĆŸelji da prikaĆŸem najbolju igru kada izađem na teren“, navela je Sabalenak.

ProĆĄle subote pobedila je u finalu turnira u Madridu prvu teniserku sveta Poljakinju Igu Ć vjontek i one bi mogle da razviju veliko rivalstvo u narednim godinama.

„ProĆĄle sezone sam izgubila tolike mečeve od nje, tera me da budem bolja i srećna sam ĆĄto igramo u finalima. Nadam se da ćemo to činiti do kraja sezone, moĆŸda i duĆŸe. Uradiću sve da dođe do tih mečeva“, rekla je druga teniserka sveta.

„Ona nije jedina protivnica o kojoj razmiĆĄljam na treninzima, ali kada izgubite četiri meča uzastopno, onda o toj protivnici razmiĆĄljate na treninzima“, dodala je ona.

Sabalenka ove nedelje učestvuje na turniru u Romu, gde će na početku igrati protiv Amerikanke Sofije Kenin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.