U trendu

Sad je kristalno jasno zašto Konor Mekgregor odlazi u penziju (foto)

Jedna od najvećih MMA zvezda Konor Mekgregor objavio je juče da odlazi u penziju. Milioni njegovih fanova smatraju da je ovo samo još jedna u nizu njegovih šala, s obzirom na to da je 31-godišnji Irac već dva puta do sada objavljivao povlačenje iz sveta borbi, ali se nakon kraće pauze vraćao.

Mediji s druge strane navode kako Mekgregor ima dobar razlog da prekine sa borbom u ringu. Naime, prodaja njegovog viskija dosegla je vrhunac, napravio je fantastičan poslovni potez i novac od borbi mu više jednostavno nije potreban.

Tu je teoriju potvrdio i prvi čovek UFC-a Dana Vajt.

– Prodaja njegovog viskija ide fenomenalno. Mislim da ruši rekorde u poslednje vrijeme i novac od borbi u oktogonu mu neće biti potreban u skorije vreme – rekao je Vajt.

– Konor obožava borbu, lud je za ovim sportom i jednostavno je neverovatan borac. I sad kad je objavio da ide u penziju, nema razloga za zabrinutost, samo da neka nastaviti da radi svoj posao s viskijem – dodao je predsednik Ultimat fajt šampionata.

Nakon svega se oglasio i sam Mekregor, i u svom stilu pojasnio svoju najavu o penzionisanju.

– Ova igra me više ne uzbuđuje, to je sve. Sve ovo čekanje, ništa se ne događa. Gledam koje su mi opcije za protivnike i trenutno nema nikog zanimljivog. Ništa me više ne uzbuđuje. Postalo mi je dosadno. Gledam borbe i jednostavno se više ne uzbuđujem. Ne znam da li je to zbog izostanka navijača, ne znam zašto, ali nije mi više to to… – rekao je on, a prenosi Avaz.

Mekgregorovo bogatstvo se procenjuje na oko 200 miliona dolara. U penziju odlazi sa ukupnim skorom od 22 pobede i tek četiri poraza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.