U trendu

Šakota: Nismo mogli da pređemo centar, kao da je rukomet

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota, posle poraza u Beogradu od Albe u Evroligi, rekao je da njegov tim ispustio priliku za pobedu u finišu meča, ali da ne može da zameri ništa svojim igračima.

„Očekivali smo tešku utamicu, drugu u dva dana. Imali smo u finišu šansu za pobedu. Sa manjkom energije, tako je, kako je“, rekao Šakota na konfreneciji za medije posle meča.

Istakao je da ne može ništa da zameri svojim igračima.

„Ne bežimo od toga da smo odigrali loše u završnici. Trebalo bi da budemo zadovoljni prvim delom. Kontrolisali smo ritam. U drugom delu se očigledno radilo o onom što želite ili ne želite da shvatite, ali ostali smo bez igrača i energije. Nema benzina, ne ide auto. Da kritikujemo ko ima manje snage ili više? Prošli put sam pogrešno rekao, Žalgiris je imao četiri dana do naše utakmice, a Alba tri i lagano putovanje iz Atine. Kompletno drugačija priprema i pristup. Nama fale igrači i nemamo energije“, rekao je Šakota i dodao:

„Imamo to što imamo. Nismo prešli centar, kao da smo igrali rukometnu utakmicu. Nije stvar u tome „hoću-neću“, već „ne mogu“. Koji savet da dam, kakva akcije, kad ne mogu da prođu? Ova dupla nedelja nas je pokisla skrož i zbog problema sa povredama i bolesti. Igramo sa više problema nego drugi“.

Trener košarkaša Albe Aito Garsija Reneses rekao je da zadovoljan trijumfom ostavrenim u Beogradu.

„Srećan sam zbog pobede, bili smo bolji u drugom poluvremenu za razliku od prvog. Igrali smo lošu odbranu, nije bilo agresivnosti, imali smo loše procente šuta za tri poena. Sve to smo popravili u drugom poluvremenu“, rekao je trener Albe.

(Tanjug)