U trendu

Šakota: Važno protiv Cibone jer se „zakuvalo“ na tabeli

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je danas da je utakmica 16. kola ABA lige protiv Cibone izuzetno važna jer se „zakuvalo“ na tabeli.

Crveno-beli se vraćaju na regionalni kolosek, nakon što su doživeli dva poraza u Evroligi, od Žalgirisa i Albe na domaćem terenu.

„Sa rezultatima u poslednje vreme prilično se „zakuvalo“ na tabeli, a mi smo u situaciji da je svaka utakmica mnogo važna. Nema priče o snazi protivnika, o okolnostima, već su važne samo pobede. Sledi nam meč sa ekipom koja je odigrala dobre utakmice u Beogradu, pobedili su Megu, protiv FMP-a su vodili 15 razlike u jednom trenutku, što znači da ćemo morati da odigramo sa punom koncentracijom i uz maksimalan respekt“ rekao je trener crveno-belih, a prenosi klupski sajt.

Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić podsetio je da je ABA liga najvažnije takmičenje.

„To uvek kažemo, sada smo u poziciji da pobedama uđemo u prva četiri što je i osnovni cilj, a onda u plej-ofu da pravimo dalje korake. Da bismo do toga došli moramo da se maksimalno fokusiramo na svakog protivnika i da ga maksimalno ozbiljno shvatimo. Samo tako možemo da dođemo do rezultata. Posle dve vrlo teške utakmice u dva dana, imali smo vikend da se pripremimo za Cibonu i uz ozbiljan pristup verujem da ćemo doći do pobede“ rekao je Kuzmić.

Utakmica između Crvene zvezde i Cibone igra se sutra od 18 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.