U trendu

Samardžić: Nisam nikada imao dilemu, Srbija je moja zemlja

BEOGRAD – Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić izjavio je danas da nikada nije imao dilemu za koju reprezentaciju želi da nastupa.

Samardžić (21) je rođen u Berlinu, a prošao je sve omladinske selekcije Nemačke. Prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića da u budućnosti nastupa za A tim Srbije.

„Nisam nikada imao dilemu. Srbija je moja zemlja i oduvek sam maštao o tome da postanem deo našeg najboljeg nacionalnog tima. Poziv selektora Stojkovića smatram kao privilegiju, ali i veliku šansu u karijeri“, rekao je on.

„Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Litvanija, nije nimalo laka kao što neki misle. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo svakoj utakmici i da na terenu dokažemo da imamo najkvalitetniju ekipu. Idemo korak po korak, bitno je da ove dve utakmice rešimo u našu korist i posle će sve biti lakše“, izjavio je Samardžić za Mocartsport.

Dodaje vezni igrač Udinezea da je selektor Stojković napravio odličnu atmosferu u reprezentaciji.

„Tata mi je stalno pričao o Piksiju kao svom idolu i jednom od najboljih igrača na ovim prostorima. Sada sam mogao da se uverim da je sjajan trener i čovek koji zna fudbal. Napravio je odličnu atmosferu u reprezentaciji i to se oseća na svakom koraku. Trudiću se da opravdam njegovo poverenje i da zaslužim mesto standardnog člana naše reprezentacije. Tadić je moj ljubimac u reprezentaciji Srbije i jedva sam čekao da ga lično upoznam. Rekao mi je ‘sine, dobrodošao u reprezentaciju, sada si deo naše ekipe, družićemo se i zajedno pobeđivati“, izjavio je Samardžić.

Osvrnuo se novi reprezentativac i na uslove u kojima se selekcija sprema za naredne utakmice u kvalifikacijama.

„Oduševljen sam Sportskim centrom i uslovima koje imamo ovde u Staroj Pazovi. Sve nam je na dohvat ruke, verujte mi da ovako nešto nema ni Nemačka. Što se tiče atmosfere u reprezentaciji, ona je na vrhunskom nivou. Funkcionišemo kao familija, iskusniji igrači pomažu mlađima i meni je kao novajliji znatno lakše da se uklopim i prihvatim zahteve nove sredine. Napredujem iz dana u dan kada je srpski jezik u pitanju. Ima vremena, tek sam počeo da igram za svoju zemlju“, zaključio je Samardžić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.