U trendu

Šampion Rolan Garosa danas radi u lokalnom marketu za 12,5 evra po satu (foto)

Aktuelni šampion Roland Garosa u dublu, Nemac Kevin Kravic, u vreme kada se ne igra tenis vreme provodi radeći u supermarketu.

Ovaj 28-godišnji teniser, samo godinu dana otkad je u paru sa Andreasom Misom pobedio u finalu gren slema u Parizu Žeremija Šardija i Fabrisa Martana sa 2-0 u setovima, zaposlio se u jednom Lidlu u predgrađu Minhena.

Ukupno je prošle godine zaradio oko 550.000 evra, a sada radi za 12,5 evra po satu u poznatom lancu marketa i svakog dana ustaje u pola šest ujutru.

Kako je došao na ideju da se zaposli?

„Bilo mi je dosadno kući, a moj prijatelj radi u Lidlu. Šalio se sa mnom i još jednim prijateljem da Lidl traži ljude za rad. Rekao mi je da postoji šansa da nas zaposli, ali da moramo da krenemo za tri dana, pa smo rešili da probamo“, počeo je priču Kravic za Dejli Mejl.

„Tražio sam novo iskustvo. Iako to nije nešto kao biti lekar, rad u supermarketu je vrlo važan posao u pružanju pomoći zajednici“.

Priznaje da nikakav poseban tretman nema od poslovođe tokom punjenja rafova.

„Ustajao sam rano nekad. Isto tako, ostajao sam i do kasno da završim posao. Ponekad sam bio i ispred marketa da organizujem ljude koji ulaze. Ljudima je bilo potrebno da objasnite da moraju da imaju kolica i da im pomognem oko distanciranja. Radio sam i dezinfekciju prskanjem“.

Kravic nije mogao da prođe neopaženo.

„Dosta ljudi mi je govorilo ‘Izgledaš kao teniser’. Odgovorio sam im i da jesam. Bilo je prilično smešno“, rekao je Kravic, koji je planirao da radi u tajnosti, ali ga je otkrio nemački časopis Špigel.

„Neki od kolega iz Lidla bili su šokirani kada su saznali ko sam. Za mene je upoznavanje njih bila lepa stvar. To me je naučilo da svako ima zanimljivu priču“.

S obzirom na to da se sport u Nemačkoj vraća u maju, Kravic neće još dugo raditi u Lidlu.

„Bilo je zabavno“, poručio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.