U trendu

Saradnja Bokserskih saveza Srbije i Republike Srpske

BIJELJINA – Bokserski savez Srbije (BS S) i Bokserski savez Republike Srpske potpisali su u Bijeljini sporazum o saradnji, kojim će bokserima i bokserkama iz Srpske biti omogućeno da učestvuju na svim takmičenjima u okviru nacionalnih selekcija Srbije.

Kako se navodi u saopštenju BS S, ovo je nastavak saradnje dva bratska saveza koja je omogućavala bokserima iz Republike Srpske da odlaze na pripreme, u kampove i budu deo sportskih seminara koje organizuje Bokserski savez Srbije.

„Najbolji primer je Sara Ćirkovic, evropska šampionka iz Republike Srpske, koja je nastupala za našu reprezentaciju. Na predlog Slavenka Ristića poceli smo da organizujemo zajedničke seminare i kampove, a jedan od rezultata saradnje je i prvo kolo Regionalne bokserske lige zemalja bivše Jugoslavije, koje se održava u Banjaluci, gde ćemo ponovo u ringu videti i članove legendarnog kluba sa Vrbasa, BK Slavija, koji je u svojim redovima imao i Marjana Beneša. Želimo na najbolji moguci način da promovišemo boks, te da treninzi za početnike budu besplatni, kako bi sva deca imala jednaku šansu da pobeđuju i postanu šampioni”, izjavio je predsednik BS S Nenad Borovčanin.

Predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske Slavenko Ristić oduševljen je nastavkom saradnje sa BS S.

„“Boks je plemenita veština. Ceo život sam voleo borilacke sportove i odlucio sam da pomognem boksu, da stanem na čelo Bokserskog saveza, jer znam da imamo ozbiljnu tradiciju u ovom sportu, veoma talentovanu decu u Bijeljini, Banjaluci, Bratuncu i drugim opštinama i gradovima. Treba ih samo prepoznati i omogućiti im da treniraju i napreduju”, istakao je Ristić.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovcanin poklonio je ovom prilikom boksersku opremu Klubu borilackih sportova TRB iz Bijeljine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.