U trendu

Saša Ilić: Stadion Partizana nazvao bih po Moci Vukotiću

BEOGRAD – Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da bi stadion u Humskoj nazvao po Momčilu Moci Vukotiću, igraču sa najviše nastupa u crno-belom dresu.

„Po mom mišljenju, u Partizanu postoji jedan igrač koji se izdvaja više od ostalih, a to je Moca Vukotić. Pa ako treba da se stadion zove po nekome, neka bude Stadion Moca Vukotić“, rekao je Ilić, gostujućuju u emisji „Lavovske priče“.

Ilić je otkrio i kako je postao kapiten.

„“Kapiten sam postao slučajno kad sam imao 19 godina. Partizan je tada imao pravila da igrači uz omladinske škole postaju kapiteni, a ja sam imao sreću da je taman tada otišao Ivan Tomić I rukovodstvo kluba je odlučilo da mi dodeli traku koju sam nosio dosta dugo“, .

Bivši as crno-belih, koji je ove sezone završio igračku karijeru, istakao je da je lako biti kapiten kada je sve dobro.

„Biti kapiten Partizana je velika čast, ali lako je biti kapiten u trenucima kada sve ide kako treba, ali kada postane teško, tada je takođe potrebno da staneš ispred ekipe i da ti ekipa veruje“, dodao je on.

Na pitanje kako se odlučio za broj 22, koji je nosio gotovo celu karijeru, Ilić je objasnio:

„Kada sam počeo da igram, glavnu reč u klubu za dodeljivanje brojeva vodio je ekonom. On mi je kada sam postao prvotimac doneo dres sa brojem jedan i rekao da sada igram pod tim brojem. Nije mi bilo prijatno, ali nisam imao pravo da se bunim. Jedva sam čekao sledeću sezonu kada sam dobio broj 22. Tada je sve krenulo kako treba, imao sam uspehe i na ličnom i na sportskom planu, tako da sam zavoleo taj broj i nisam hteo da ga menjam do kraja karijere“, istakao je Ilić,

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)