U trendu

Sasha Ilić: Čukarički najbolji izbor za novi početak

BEOGRAD – Čukarički je najbolji klub za početak moje samostalne trenerske karijere, rekao je danas novi šef stručnog štaba crno-belih sa Banovog brda Saša Ilić.

„Imao sam tremu, ali to je normalno. Verujem da ću sa saradnicima napraviti rezultat po kom ce Čukarički biti prepoznatljiv” , izjavio je Ilić na promociji u novom klubu.

Dugogodišnji kapiten Partizana na klupi Čukaričkog zamenio je Dušana Đorđevića i u naredne dve godine biće glavni trener.

Ilić je rekao da je fokusiran samo na rezultate Čukaričkog i da klub sa Banovog brda ima veliki potencijal.

„Svi ljudi znaju šta je meni Partizan, ali trenutno razmišljm o Čukaričkom. Čukarički ima kvalitet, ima moć i pokazao je potencijal i da može da igra” , rekao je Ilić.

Po završetku igračke karijere, Ilić je 2019. godine najpre bio pomoćnik trenera kadetske reprezentacije Srbije, a potom i njen glavni trener.

U međuvremenu je postao i pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

“Sporazumno sam raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, kom se zahvaljujem što mi je izašao u susret pri prelasku u Čukarički” , izjavio je Ilić.

Kao igrač, Saša Ilić je sa Partizanom osvojio četiri prvenstva Jugoslavije, jedno prvenstvo Srbije i Crne Gore, šest prvenstava Srbije, dva kupa SR Jugoslavije i pet kupova Srbije.

Sa Galatasarajem ima jedno osvojeno prvenstvo Turske.

“Gledao sam utakmice Čukaričkog i pre preuzimanj tima. To je spoj iskusnih igrača i talentovane dece. Sa većinom momaka sam igrao u Partizanu, to su talentovana deca koja imaju kapacitet, na meni je da ih podignem na nivo koji odgovara Čukarickom” , zaključio je Ilić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.