U trendu

Sastanak Udovičića i francuskog ambasadora Košara

BEOGRAD – Jačanje tradicionalnih prijateljskih veza između Srbije i Francuske kroz intenziviranje saradnje u oblastima omladine i sporta, kao i pripremni ciklus pred Olimpijske igre u Parizu, bile su teme današnjeg sastanka ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i ambasadora Republike Francuske u Srbiji Pjera Košara.

Kako se navodi u saopštenju, ministar Udovičić istakao je da je implementacija potpisanog Memorandum o saradnji u oblasti sporta kroz razmenu znanja i iskustava sportskih stručnjaka dveju zemalja posebno u toku pandemije u obostranom interesu.

Jedna od tema sastanka bilo je i obnavljanje saradnje između Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i francuskog Nacionalnog instituta za sport u oblasti vrhunskog sporta, posebno na polju nauke i tehnike.

Sagovornici su sumirali uspehe srpskih i francuskih olimpijaca i paraolimpijaca ovog leta u Tokiju i razmatrali posebne izazove sa kojima se organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine susreću.

Udovičić i francuski ambasador Košar iskazali su obostranu spremnost za formalizaciju saradnje u oblasti omladine u skorijoj budućnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar