U trendu

Sautgejt ostaje selektor Engleske do kraja Evropskog prvenstva 2024. godine

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je danas da će selektor Garet Sautgejt ostati na funkciji do završetka Evropskog prvenstva 2024. godine.

Nakon što je rekao da mu je potrebno vreme da razmisli, posle eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Francuske (1:2), Sautgejt je odlučio da ostane selektor Engleske.

„Sa zadovoljstvom možemo da potvrdimo da Garet Sautgejt ostaje selektor Engleske i da će predvoditi ekipu i na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Garet i (njegov pomoćnik) Stiv Holand su uvek imali našu punu podršku i sada počinjemo da planiramo Evropsko prvenstvo“ rekao je izvršni direktor FA Mark Balingem, preneo je Skaj.

Sautgejt je predvodio Englesku do polufinala Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine i finala Evropskog prvenstva prošlog leta, pre nego što se ekipa plasirala medju osam najboljih u Kataru.

Uoči Mundijala u Kataru Sautgejt je dobio brojne kritike zbog niza loših rezultata ekipe i ispadanja u Ligu nacija B, posle dva poraza od Madjarske, dva remija sa Nemačkom i remija i poraza od Italije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.