U trendu

Savić: Dokazali da smo zemlja sporta, a ne „abrova“

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je u Riju ostvaren veliki uspeh sa tri kolektivna finala, više od Amerikanaca, što je dokaz da smo zemlja sporta.

„Mala smo zemlja, ali imali smo tri velika finala u kolektivnim sportovima, što SAD nemaju. To je izuzetan uspeh, konačno smo došli do zlata. Mogu da kažem da su Gocićeve suze najbolje opisale svu muku do krajnjeg cilja“, rekao je Savić na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Savić je ristakao da mu je zasmetalo što je jedna rečenica Andrije Prlainovića izvučena iz konteksta i privlači veću pažnju nego uspeh.

„Takve stvare ne bi smele da se dešavaju. Zemlja smo sporta, a ne žute štampe i abrova“, konstatovao je Savić.

On se našalio da ne zna da li je jagnjetina bolja u Brazilu jer nije izlazio iz Olimpijskog sela, ali da igrači znaju jer su išli na „mačevanja“, a što se tiče oproštaja Živka Gocića i Slobodana rekao je: Ko kaže?

Kapiten vaterpolista Živko Gocić zahvalio se svima koji su sebe utkali u prvo olimpijsko zlato za Srbiju.

„Zahvalio bih se svim ljudima koji su utkali deo sebe u ovaj uspeh, pre svih ljudima iz Saveza, stručnom štabu, igračimaa i našem „Bucku“. Što se tiče finala, sve se videlo u bazenu i nemam šta da komentarišem“, poručio je Gocić.

Predsednik Saveza legendarni golman Milorad Krivokapić ozjavio je da su vaterpolisti ponos Srbije.

„Zlatni momci su ponos Srbije, Pozdravio bih Srbije u dijaspori, Kosovu. Slavićemo malo, a onda kreću pripreme za naredne Igre u Tokiju“, istakao je Krivokapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.