U trendu

Šekil O’Nil

Shaquille Rashaun O“Neal rođen je 6. marta 1972. godine u Nju Džerziju, kao vanbračno dete. Njegovo ime u islamskoj religiji znači Mali ratnik.

Košarkom je počeo da se bavi na Univerzitetu u Luizijani sa 17 godina. Poznat pod nadimkom Šek (Shaq), po mnogima je nasledio Majkla Džordana kao najvećeg igrača u NBA ligi. Visok oko 220 cm i težak oko 150 kg, već godinama je nerešiva zagonetka na centarskoj poziciji. I dok je na parketu veoma agresivan, u privatnom životu je izuzetno povučen i tih.

Košarku je iskoristio i u komercijalnije svrhe. Proizvodnja lutaka i parfema „Shaq“ svake godine mu donosi velike sume novca. Takođe, bavi se repom, a dobijao je i uloge u filmovima. Njegov prvi rep album u Americi je prodat u preko milion primeraka. Trenutno je najplaćeniji igrač u američkoj profesionalnoj košarci. Osvojio je mnoštvo nagrada, kako klupskih, tako i individualnih.

Poznato je da ima jednu ćerku, mada je u intervjuima davao indicije da ima i više dece, pri čemu se nigde ne pominje njegova supruga. Budući da je veoma tajnovit kada je privatni život u pitanju, poznato je jedino da već godinu dana ima devojku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.