U trendu

Selektor Nemačke: Ekipa je na pravom putu

Selektor Nemačke Joahim Lev ocenio je danas da je ta fudbalska reprezentacija na dobrom putu i da će se vratiti u formu, uprkos nedavnom porazu od Španije 0:6.

„Svi smo bili razočarani i ljuti zbog te utakmice. Bes i dalje tinja u meni, pošto smo znali da nećemo moći brzo da ispravimo taj rezultat“, rekao je Lev na konferenciji za novinare.

Nemačka je 17. novembra u Sevilji izgubila od Španije sa 0:6, u Ligi nacija, što je bio njen najteži poraz još od 1931. godine i prijateljske utakmice sa Austrijom (0:6).

Lev je rekao da je zajedno sa stručnim štabom analizirao poraz od Španije i da su izvučene pouke. Takodje, o tome je razgovarano i sa čelnicima Fudbalskog saveza.

„Uvek se preispitujemo. Bilo smo vrlo, vrlo samokritični“, dodao je selektor.

Lev, koji je selektor od 2006. godine, rekao je da je tokom godina imao neuspehe i da je neuspehe očekivao kada je objavio da će ekipa „morati da počne ispočetka“, posle razočaravajućeg Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, kada je Nemačka završila takmičenje u grupnoj fazi i izgubila titulu svetskog šampiona.

„Ako pogledate dalje od utakmice sa Španijom, ovaj mladi tim je na dobrom putu. Držimo se našeg plana i uvereni smo da će doći do pozitivnog razvoja. Uveren sam u to“, naveo je Lev.

Govoreći o Evropskom prvenstvu narednog leta, Lev je rekao da je posao reprezentacije da odigra najbolje što može na tom turniru.

„Bio sam na nekoliko turnira i znam šta može da se desi“, dodao je on.

Upitan o mogućem povratku u tim Tomasa Milera, Matsa Humelsa i Džeroma Boatenga, koje je izostavio iz tima u martu 2019. godine, Lev je pomenuo period pre Mundijala 2014. godine, kada su stariji igrači napravili mesto mladjima i rekao da nema razloga da ponovo pozove njih trojicu.

„Ne znam kakva će situacija biti u martu. Nadam se da će svi igrači bezbedno provesti zimu“, naveo je Lev.

Lev ima ugovor sa Savezom do kraja Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.