U trendu

Selektorka Martines: Nisam očekivala ovakav ishod, ali Srbija je jaka

Selektorka teniske reprezentacije Španije Končita Martines rekla je posle eliminacije iz Dejvis kupa posle drugog dana od Srbije da nije očekivala takav ishod, ali da je ipak postojala takva mogućnost s obzirom na snagu protivnika.

„Nisam se nadala takvom ishodu, ali uvek postoji ta mogućnost kada igramo protiv jakog tima kao što je Srbija“, rekla je Martines novinarima u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Srbija se danas plasirala u polufinale Dejvis kupa pobedivši Španiju sa 3:0. Juče su bodove doneli Novak Djoković i Viktor Troicki pobedama u singlu, a danas su Nenad Zimonjić i Troicki u dublu savladali Marka Lopesa i Pabla Karenja Bustu u pet setova 4:6, 7:6 (4), 6:0, 4:6 i 6:2.

„Troicki je jako dobro servirao oba dana, teško je bilo vraćati tako snažne servise, nije bilo lakih poena s osnosvne linije, svaki si morao da izboriš. Na ovakvoj podlozi koja nam nije omiljena i kada ti je rival tako raspoložen male su šanse da pobediš. Igrali su na domaćem terenu, imali su Djokovića u timu, publiku iza sebe“, rekla je Martines.

Teniser Pablo Karenjo Busta ocenio je da su Mark Lopes i on odigrali dobar meč uprkos porazu.

„Troicki je igrao jako dobro, servirao je snažno kao juče. Zimonjić ga je dopuni. Mismim da smo Lopes i ja igrali jako dobar meč, borili smo se. Ovo je bio prvi put da smo igrali zajedno i zaista mislim da smo bili dobri“, rekao je Karenjo Busta.

On je kazao da je bilo jako teško vratiti se u peti set nakon što su odmah na početku pretpeli brejk.

„U petom setu sam odmah na početku izgubio servis i onda je jako teško vratiti se u odlučujućem setu kada tako počnete odlučujući period. Imali smo šane ranije, ali ih nismo iskoristili“, rekao je Karenjo Busta i dodao da je bilo evidentno da Zimonjič i Troicki imaju više iskustva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.