U trendu

Senegal došao do prve pobede na Mundijalu

DOHA – Fudbalska selekcija Senegala pobedila je danas reprezentaciju Katara 3:1 (1:0) u meču drugog kola Svetskog prvenstva u Kataru.

Golove za Senegal postigli su Bulaj Dije u 41. minutu, Famara Diediou u 48. minutu i Bamba Dijeng u 84. minutu. Za Katar jedini gol postigao je Muhamed Muntari u 78. minutu.

Fudbaleri Senegala su bolje otvorili utakmicu i već u 4. minutu imali šansu koju je sam kreirao Ismail Sar ali njegov šut je prošao pored desne stative.

Senegal je pritiskao odbranu Katara i u više navrata je probijao. Imali su veći posed lopte i time su kontrolisali tempo igre.

U 41. minutu nakon greške odbrambenih igrača Katara lopta je došla
do Bulajea Dije koji ju je mirno poslao pored golmana u mrežu.

Na startu drugog poluvremena u 48. minutu posle izvedenog kornera Senegal je došao do drugog gola. Famara Diediou je nadskočio svog čuvara i loptu plasirao u gol.

Nakon odlične akčije fudbalera Katara u 63. minutu Almoez Ali je ostao sam pred golmanom ali je njegov šut odbranio Eduard Mendi.

Katar je preuzeo inicijativu, pa je usledio još jedan šut u 67. minutu, ovog puta Ismaila Muhameda posle centrašuta sa desne strane. Opet je na gol liniji bio siguran Eduard Mendi.

Domaća selekcija je u drugom poluvremenu imala veći posed lopte, iz kojeg je napadala protivnika po bokovima.

Posle polukontre sa desne strane i centaršuta Ismaila Muhameda u 78. minutu, Muhamed Muntari je bio najviši u skoko i glavom je postigao prvi gol za svoju ekipu na Mundijalu.

Bamba Dijeng je u 84. minutu, na asistenciju Ilimana Ndiaie postigao treći gol za svoju ekipu i time rešio pitanje pobednika.

U drugom meču grupe A danas će se od 17 časova sastati Holandija i Ekvador.

Treće kolo grupe A biće na programu 29. novembra kada će se sastati Katar-Holandija i Senegal-Ekvador.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar