U trendu

Senzacija u Melburnu: Nadal ispao, Novaku otvoren put do prvog mesta

Svetski prvak Rafael Nadal izbačen je iz Australijan opena pošto je u uzbudljivom četvrtfinalu izgubio od Austrijanca Dominika Tima sa 3:1 u setovima (7:6, 7:6, 4:6, 7:6), koji se plasirao u polufinale.
Dvostruki finalista Rolan garosa Dominik Tim je izborio dva uzastopna brejka na meču i tako stvorio prednost od 2:0 nad Nadalom pre nego što je bivši šampion uspeo da osvoji treći set.

Ali Tim nije želeo da mu izgubi mesto u svom prvom polufinalu Grend slemu van Pariza, jer je sledeći set dobio u još jednom brejku i ostvario pobedu od 7-6 7-6 4-6 7-6.

Dvadesetšestogodišnjak će se u polufinalu suočiti sa Aleksandrom Zverevim nakon što je Nemac pobedio trostrukog prvaka Grend slema Stena Vavrinka u četiri seta.

Ovom eliminacijom Nadal će, kao prošlogodišnji finalista, izgubiti 840 bodova, što znači da ako Đoković odbrani titulu – njihova trenutna bodovna razlika od 515 ATP bodova pretvoriće se u Novakovo prvo mesto sa 325 bodova prednosti za srpskog asa. Ispadne li Nole u polufinalu ili izgubi li u eventualnom finalu, Rafa će zadržati prvu poziciju.

Novak Đoković i Rodžer Federer će polufinale Australijan opena igrati u četvrtak u 9.30 po našem vremenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.