Simeone: Ponosan sam na novo polufinale

Trener Atletika Dijego Simeone rekao je posle plasmana u polufinale Lige šampiona da je ponosan na svoj tim i što mu je takav plasman pošao za rukom treći put u poslednje četiri godine.

„Emotivan sam, ponosan i entuzijastičan nakon plasmana u treće polufinale za četiri godine. To smo ostvarili protiv tima koji je veoma čvrst, koji nije odustao“, rekao je Simeone posle utakmice.

Atletiko Madrid sinoć se plasirao u polufinale Lige šampiona, pošto je u četvrtfinalu ukupnim rezultatom 2:1 pobedio Lester.

„Kada se vratim na sam početak, moj jedini san je bio da stvorim konkurentan Atletiko, tim koji će frustrirati ostale timove na svim frontovima. Mislim da sam taj san i ostvario“, rekao je Simeone.

„Sjajni timovi su Bajern, Barselona, Real Madrid, pogotovo u finansijskom pogledu. Mi smo više tim koji je konkurentan u sportskom smislu“, dodao je on.

Simeone je dodao da mu je postalo teško da hvali nastupe svog tima, jer su „oni prosto sjajni u svakom smislu“.

Na pitanje da li će napustiti Atletiko ukoliko ove sezone osvoji Ligu šampiona, Simone je rekao da tim misli samo na Espanjol, narednog protivnika u španskoj Primeri.

„Imamo samo jedan put a to je da ne odustajemo od naših ciljeva. Insistiramo, insistiramo i samo insistiramo“, zaključio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.