U trendu

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović rođen je u Vukovaru, 20. februara 1969. godine, u tadašnjoj SFR Jugoslaviji. U fudbalu je prošao sve starosne kategorije i sve nivoe profesionalnosti.

Profesionalnu karijeru započeo je već kao srednjoškolac, a najveće početne uspehe u ovom sportu imao je u novosadskoj Vojvodini. Vrhunac karijere u domaćem fudbalu dostigao je u beogradskoj Crvenoj Zvezdi, sa kojom je osvojio Evropski i Svetski klupski kup 1991. godine.

Ubrzo napušta domaći fudbal i odlazi u italijanski kalčo, gde je najpre bio igrač Sampdorije. U ovom klubu igrao je nekoliko sezona, u vreme kada je Sampdorija bio jedan od najboljih italijanskih klubova i veoma zapažen klub u Evropi. Njegov sledeći klub je bio Lacio, za koji igra i danas.

U početku je bio igrač sredine terena, da bi, po prelasku u Italijansku ligu, definitivno postao stub odbrane u timu. Uprkos drastičnoj promeni uloge u timu, ostao je jedan od najkorisnijih igrača. Za reprezentaciju je odigrao veliki broj mečeva i postigao je puno golova, koji su često bili odlučujući na utakmicama.

Poznat je po veoma snažnom udarcu i po gotovo savršenom izvođenju slobodnih udaraca sa udaljenosti veće od 25 metara. U dresu domaćih i italijanskih klubova, ali i reprezentacije, dao je desetine golova u ovakvim situacijama.

Dok je bio u domaćim klubovima, a posebno od kada je u Italiji, pratili su ga i još uvek ga prate najrazličitiji tračevi žute štampe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar