U trendu

Skala: Blater da prestane da flertuje sa predsedničkom funkcijom

Funkcioner Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Domeniko Skala rekao je danas da bi odlazeći predsednik te organizacije Sep Blater trebalo da prestane da „flertuje“ sa svojom funkcijom i saopšti da će sigurno otići.

Skala, koji nadgleda predsedničke izbore u Fifi, rekao je da bi 79-godišnji Blater trebalo da prekine sve spekulacije oko odlaska sa mesta predsednika. „Vremena flertovanja sa moći i funkcijom su definitivno prošla. Pozivam sve, uključujući i gospodina Blatera, da u interesu reformi usvoje nedvosmisleno najavljenu promenu u vrhu Fife“, rekao je Skala.

Blater je 29. maja na Kongresu Fife dobio svoj peti mandat, ali je četiri dana kasnije saopštio da podnosi ostavku zbog velikog medijskog pritiska povodom hapšenja visokih zvaničnika Fife u sklopu istrage u SAD i Švajcarskoj o korupciji u svetskom fudbalu. On je tada naveo da će predsednički izbori u Fifi biti održani između decembra i marta sledeće godine i da se na njima neće kandidovati.

Blater je, međutim, u petak rekao da nije podneo ostavku već da će je „ponuditi“ na vanrednom kongresu Fife. On je naveo da je „najrealnije“ da se izbori održe na početku naredne godine.

Početkom juna pojedini švajcarski mediji naveli su da Blater pokušava da se vrati na funkciju pošto je dobio podršku iz Afrike i Azije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar