U trendu

Skandal u Švajcarskoj: Albanac izbačen iz reprezentacije

Selektor švajcarske fudbalske reprezentacije Vladimir Petković izbacio je iz nacionalnog tima Valona Behramija, koji tvrdi da se radi o „političkoj odluci“, čime je potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podele prouzrokovane slavljenjem dvoglavim orlom od strane Đerdana Šaćirija i Granita Džake.
Švajcarski mediji su preneli da Behrami, igrač italijanskog Udinezea, jedan od nekoliko reprezentativaca albanskog porekla sa Kosova, neće više biti deo švajcarske nacionalne selekcije, što je i sam doskorašnji reprezentativac potvrdio.

Behrami je preko Tvitera poručio: „Završena je moja međunarodna karijera“.

Švajcarski mediji tvrde da je razlog za izbacivanje iz tima uloga Behramija u reprezentaciji, pošto u svlačionici ima „preveliku moć“, prenosi Tanjug.

„Radi se o taktičkoj odluci“, objasnio je Petković u prvoj izjavi.

Portparol Fudbalskog saveza Švajcarske Marko fon Ah potvrdio je medijima Petković i Behrami razgovarali o budućnosti igrača, ali da nije bilo reči o isključenju.

„Petković me je nazvao. Najpre sam pomislio da se radi o normalnom razgovoru, ali je Petković odmah rekao da sam isključen iz tima“, preneo je Behrami.

On je izrazio uverenje da se radi o političkoj odluci selektora.

„Nakon Svetskog prvenstva bilo je nekih događaja koji mi se nisu svideli“, objasnio je on ne želeći da navodi o čemu je reč, ali je ukazao da se radilo o nečemu što je u suprotnosti sa idejom jedinstva ekipe.

Poslednjih nedelja došlo je do podele u nacionalnoj selekciji koja mu se nije svidela.

Na pitanje da li je uzrok tome slavlje Šaćirija i Džake na utakmici protiv Srbije sa dvoglavim albanskim orlom, Behrami je odgovorio jasno: „Da!“.

„Mi smo svi momci koji žele da idu istim smerom. Mladići koji žele da učine Švajcarsku ponosnom“, rekao je on.

Behrami je kritikovao pokretanje diskusije o isključenju igrača sa dvojnim državljanstvom iz nacionalnih selekcija.

Rekao je da je planirao da do 35 godine igra za nacionalnu selekciju, a selektoru Petkoviću je prebacio da nema pojma o fudbalu.

„Opšti problem Fudbalskog saveza Švajcarske je što odlučuju ljudi koji nisu igrali fudbal“, kazao je on.

Petković je takođe razgovarao i sa Bljerimom Džemailijem i Gelsonom Fernandesom, pa se spekuliše da i oni više neće biti članovi nacionalne selekcije.

U Švajcarskoj misle da Petković sprovodi rekonstrukciju nacionalne selekcije i da će tom merom biti pogođeni i Štefan Lihtštajner i Johan Đuru.

Behrami je za reprezentaciju Švajcarske odigrao 83 utakmice i postigao dva gola. Dres reprezentacije nosio je 13 godina. Igrao je na četiri svetska i dva evropska prvenstva.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. AA ( americki alah)

    glupi sipac, ne ume ni da laze kao covek. Pseto ostaje pseto

  2. Anonimni

    83 utakmice i 2 gola, pa i nije se nesto slavno pokazao

Napišite komentar