U trendu

Slovenija napravila veliki preokret protiv Hrvatske i osvojila bronzu

Rukometna reprezentacija Slovenije ostvarila je danas svoj najveći uspeh u istoriji, pošto je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, i to pošto je nadoknadila osam golova manjka i pobedila Hrvatsku 31:30.

Ovo je prva medalja za Sloveniju na svetskim prvenstvima, a najveći uspeh pre ovoga bila joj je srebrna medalja sa Evropskog prvenstva 2004. godine. Tim koji predvodi srpski trener Veselin Vujović gubio je u drugom poluvremenu 16:24, ali je uspeo da zaustavi napade „kauboja“ i napravi veliki preokret.

Slovenija je u završnici drugog poluvremena zaigrala mnogo bolju odbranu i počela je da stiže zaostatak, da bi 10 minuta pre kraja, prišla na „minus četiri“, 25:29, posle čega je postigla još četiri gola za izjednačenje, 29:29. Luka Šebetić je tada konačno dao gol za Hrvatsku, koja je opet povela, 30:29, ali je Blaž Janc odmah u sledećem napadu izjednačio.

Hrvatska nije iskoristila sledeći napad, da bi Borut Maškovček 58 sekundi pre kraja doveo Sloveniju u vodjstvo, prvi put od 1:0 i 3:2.

Gašper Marguč, Dargo Cingesar i Marko Bezjak dali su po četiri gola za Sloveniju, dok je Hrvatsku rpedvodio Luka Cindrić sa sedam golova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.