U trendu

Šmit: Fernandez može da ode u Čelsi ako londonski klub plati 120 miliona evra

LISABON – Trener fudbalera Benfike Rodžer Šmit ponovio je da klub iz Lisabona ne želi da proda Enca Fernandeza, ali je istakao da argentinski fudbaler može da promeni sredinu ako Čelsi plati obetećenje od 120 miliona evra, prenose portugalski mediji.

Predstavnici Benfike i Čelsija već danima pregovaraju u vezi prelaska Fernandeza u klub sa „Stamford bridža“. Međutim, do dogovora nije došlo, pošto Benfika ne želi da proda argentinskog fudbalera ispod 120 miliona evra.

„Ne želimo da prodamo igrača. Svi znaju da Fernandez ima klauzulu u ugovoru i ako igrač želi da ode, a neko dođe i plati klauzulu, naravno da ne možemo ništa da uradimo. Tada ćemo možda izgubiti igrača. Postoji klub koji želi našeg fudbalera, a znaju da mi ne želimo da ga prodamo. Pokušavaju da privuku igrača na njihovu stranu, ali znaju da mogu da ga imaju samo ako plate klauzulu“, rekao je Šmit.

Portugalski mediji tvrde da će Fernandez biti kažnjen, pošto je otišao u domovinu na proslavu Nove godine bez dozvole kluba. Argentinski fudbaler čini sve da natera Benfiku da ga proda.

„Situacija je vrlo jasna. Ovo što Čelsi radi, to je nepoštovanje prema svima nama, Benfiki, ne mogu to da prihvatim. Prave igrača ludim, onda se pretvaraju da mogu da plate klauzulu, onda žele da pregovaraju“, zaključio je trener Benfike.

Fernandez je sa Argentinom osvojio titulu na nedavnom Svetskom prvenstvu u Kataru. On je proglašen za najboljeg mladog igrača na Mundijalu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.