U trendu

Šok: Đorđević na jesen napušta reprezentaciju?

Prema informacijama Svetislava Pešića, Evropsko prvenstvo u Turskoj biće poslednje takmičenje reprezentacije pod vođstvom Aleksandra Đorđevića!

Čuveni trener, koga je Đorđević prošlog leta nasledio u Bajernu, otkrio je u razgovoru za „Vice“ da se bliži rastanak selektora i „orlova“ i da će Eurobasket 2017 biti poslednja akcija koju će „Sale Nacionale“ voditi na klupi reprezentacije.

„Za Sašu je možda dobro da vodi i reprezentaciju i klub, ali kada se završi Evropsko prvenstvo, on se, koliko znam, više neće baviti reprezentativnom košarkom, već samo Bajernom“, izjavio je Pešić, i dalje dobro i lično upućen u rad Bavaraca, gde je njegov sin Marko prvi operativac kluba.

Pešić je potom još jednom potvrdio tu svoju informaciju.

„Koliko znam i koliko sam informisan, on ima obavezu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i nakon toga da se bavi klupskom košarkom, što je sasvim normalno, jer je nemoguće voditi klupsku i reprezentativnu košarku. To je praktično nemoguće“.

Aleksandar Đorđević selektor je reprezentacije od 2013. godine, a pod njegovim vođstvom Srbija je osvojila svetsko i olimpijsko srebro. Njegov ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, produžen prošle godine, isteći će 2019.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.