U trendu

Song: Pokazali smo borbenost i kolektivni duh protiv Srbije

DOHA – Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Rigober Song izjavio je da je njegov tim danas pokazao veliku borbenost na meču sa Srbijom u meču drugog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kamerun i Srbija su odigrali 3:3. Kamerun je vodio 1:0, Srbija je preokrenula na 3:1, ali fudbaleri selekcije iz Afrike su na kraju izborili remi, 3:3.

„Vodili smo i onda smo posle ta dva primljena gola u finišu prvog poluvremena mislili da je gotovo. Međutim, igrači su uspeli da se vrate i mogu samo da budem srećan zbog toga. Veoma je važno da smo pokazali emocije. Pokazali smo borbenost i kolektivnih duh na ovom meču“, rekao je Song na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Kamerun je na trećem mestu na tabeli grupe G sa samo jednim bodom, a u poslednjem kolu u petak afrička selekcija će igrati protiv Brazila. Švajcarska i Brazil imaju po tri boda, a Srbija je poslednja sa samo jednim bodom.

„Moguće je da pobedimo Brazil. Mi verujemo u to, nismo ovde došli samo da bi učestvovali“, istakao je selektor Kameruna.

Song je uoči meča sa Srbijom iz prvog tima odstranio prvog golmana Andrea Onanu.

„On je veoma važan igrač za nas, ali moj posao je da stavim tim na prvo mesto, a ne pojedinca. Onana je jedan od najboljih golmana u Evropi. Ne radim se o njegovim igrama, ali sam morao da sačuvam sistem. To je veliki rizik, koji sam preuzeo. Moram da rizikujem i da donosim odluke“, zaključio je Song i dodao da će po povratku u trening kamp odlučiti da li će Onana ostati u reprezentaciji do kraja Mundijala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar