U trendu

Sramna provokacija iz Prištine: Političarka uporedila Đokovića sa svinjama

Velika prašina se podigla oko učešća Novaka Đokovića na Australijan openu, pošto je srpski teniser objavio da putuje u Melburn jer je dobio medicinsko izuzeće za one koji nisu vakcinisani.

To je dovelo do lavine negativnih reakcija brojnih medija na Zapadu, a prednjačili su oni u Britaniji koji su sipali otrov na račun ovakve odluke. Međutim, nisu se samo oglašavali mediji i ljudi iz teniskog sveta.

Bivša ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova i nekadašnja ambasadorka u SAD, Vljora Čitaku osetila je potrebu da se oglasi ovim povodom.

Ona je na svom tviter nalogu na vest o Novakom odlasku u Australiju ostavila citat iz knjige „Životinjska farma“ Džordža Orvela.

„Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih“ koja se odnosi na povlašćeni položaj svinja među životinjama u kultnoj satiri britanskog pisca.

Ona je na taj način uporedila Đokovića sa svinjama koje imaju privilegije u odnosu na sve ostale životinje i tako iznela svoje neslaganje sa odlukom kojom je Srbinu dozvoljeno učešće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.