U trendu

Sramni napad na Đokovića: Loš početak „zbog aplauza vakcini“ (foto)

Pred početak meča između Novaka Đokovića i Džeka Drejpera publika sa tribina i oni okupljeni ispred centralnog aplauzom je pozdravila sve koji su pomogli u stvaranju Astra Zeneka vakcine.

Ipak. umesto pohvale, sportski novinar Ben Rotenberg, uglavnom poznat i kao jedan od najvećih kritičara Đokovića, ovaj čin je iskoristio da još jednom najboljeg tenisera sveta etiketira kao antivaksera.

19-godišnji Englez je namučio Novaka na startu Vimbldona i osvojio prvi set sa 4:6, što je Rotenberg iskoristio da isprovocira navijače „broja 1“.

Na Tviteru je napravio anketu u kojoj je pratiocima postavio pitanje šta je uzrok lošeg početka – sjajna igra Drejpera, klizava trava, umor (od Rolan Garosa, PTPA i jurnjave za 20. Grend slemom), ili aplauzi za vakcine.

Skoro 50 procenata odgovora (oko 800) ankete bilo je ono što je Amerikanac želeo ovom provokacijom da postigne, ali čini se da se prerano ponadao da će Đoković na startu napraviti šok, jer je sledeća tri seta osvojio bez prevelikog napora i završio meč pobedom od 3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:2).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.