U trendu

Srbija bolja i od Italije za prvo mesto u grupi

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Italije sa 92:77 (28:23, 22:19, 20:15, 22:20) u poslednjem, trećem kolu Grupe D Svetskog prvenstva u Kini.

Srbija je, nakon ubedljivih pobeda protiv Angole i Filipina, upisala i treći trijumf i takmičenje u Grupi D završila kao prva. Košarkaši Srbije i Italije će u drugoj fazi igrati u Grupi J u Vuhanu igrati protiv Portorika i Španije.

Srbiju je do pobede vodio Bogdan Bogdanović sa 31 poenom, Nikola Jokić je dodao 15, Miroslav Raduljica 12, a Stefan Jović 11 poena. U redovima Italije najbolji je bio Danilo Galinari sa 26 poena, Marko Belineli je ubacio 15, a Danijel Haket 13 poena.

Bogdanović je meč počeo sa dve trojke, dok su na drugoj strani pogadjali Galinari i Haket. Ekipe su igrale čvrsto i smenjivale se u vodjstvu, a Bogdanović je ponovo pogodio trojku za 13:10.

Za tri poena je potom bio precizan i Jović, doneo je Srbiji četiri poena razlike, a zatim je Jokić pod košem bio uspešniji od Galinarija za 20:14. Italija se primakla serijom 5:0, ali je Srbija ponovo stekla pet razlike posle nesportske lične greške Italije. Marjanović je posle dva poena sa linije za slobodna bacanja doneo plus sedam (26:19), da bi Srbija prvu deonicu završila sa pet poena više na svom kontu – 28:23.

Početkom druge deonice Italija je prišla na dva poena zaostaka kada je Djordjević zatražio tajm-aut. Nakon toga  usledili su poeni Jokića, trojke Jovića i Bogdanovića i Srbija je prvi put na meču otišla na plus deset – 39:29. Izabranici Aleksandra Djordjevića su do kraja te deonice održavali prednost i na veliki odmor su otišli rezultatom 50:42.

Italija je, medjutim, posle tri i po minuta igre u trećoj četvrtini, predvodjena sjajnim Galinarijem i odličnim skokom u napadu, uspela da pridje na 55:53, ali je potom do kraja te deonice postigla još samo četiri poena.

Srbija je zaigrala bolje u odbrani, Raduljica je bio siguran sa linije za slobodna bacanja, a Bjelica je prvim poenima na meču odveo nacionalni tim na plus 13 na kraju treće četvrtine – 70:57.

Nakon što je Galinari u 34. minutu napravio nesportsku ličnu grešku, Raduljica i Bogdanović su praktično stavili tačku na ovaj meč – 80:65. Srbija je do kraja meča samo povećavala prednost, a u jednom momentu je imala i plus 23.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar