U trendu

Srbija definitivno bez Smailagića i Trifunovića na SP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da za predstojeće Svetsko prvenstvo definitivno ne može da računa na Alena Smailagića i Uroša Trifunovića.

„Na Smailagića, nažalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspeo je da se spasi, ali je izgubio 6-7 kilograma i nije uopšte bio u treningu“, rekao je Pešić, prenosi Košarkaški savez Srbije.

„Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu“, dodao je on.

Košarkaši Srbije će sutra od 19.00 odigrati prijateljsku utakmicu protiv Portorika u Beogradu, poslednju proveru pred put u Aziju.

„Priključio se Stefan Jović, njegovo znanje i iskustvo sigurno mnogo znače ovom mladom timu. Donosi nam sigurnost. Njega čekamo da dođe u fizičku spremu koja je potrebna za turnir kao što je Svetsko prvenstvo“, rekao je Pešić.

Najboljem nacionalnom timu priključio se i mladi Nikola Topić, a selektor je naveo da je on tu „da se kali“.

„On je krasan dečko, on je zaslužio da bude ovde među najboljim igračima. Naravno, i on uči od starijih i pomaže starijima. Tu je da se kali“, rekao je Pešić.

Selektor Srbije je naveo da je ekipa dobro radila u prethodnom periodu i dodao da „fali još finalizacija svega ovoga što je prošlo kroz trening“.

„Odigrali smo četiri utakmice do sada, to je bilo po meni dosta dobro za ovu fazu priprema. Sada nas očekuju još tri utakmice. Protiv Portorika ovde u Areni, očekujemo da nas malo publika podrži, da nam da vetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji“, rekao je Pešić.

Po njegovim rečima, ta utakmica mnogo znači njegovom timu jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe.

„Sa puno kontranapada, uz naravno zonsku odbranu. To je nešto što nama treba da bismo se pripremili za Svetsko prvenstvo“, rekao je Pešić.

Srbija će potom u Šenženu odigrati još sve utakmice, protiv Kine i Brazila.

„To će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da posle idemo za Manilu. Treniraćemo tamo, možda organizujemo trening utakmicu sa nekom ekipom iz drugih grupa, to ćemo još videti. Šta je u ovom trenutku najvažnije? Da nastavimo da radimo kako smo do sada radili. Da nas povrede i bolesti zaobiđu, dugačak je put, druga je klima i takva adaptacija traži posebnu koncentraciju“, zaključio je Pešić.

Svetsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, a Srbija će igrati u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.