U trendu

„Srbija i Hrvatska, dva drugara stara“: Košarkaši oduševili slikom sa letovanja

Srpski div Miroslav Raduljica (29) i tri godine stariji hrvatski šuter Kruno Simon, donedavno saigrači u Milanu, veliki su prijatelji na terenu i izvan njega. Osim kada se susretnu na utakmicama njihovih reprezentacija, kao na primer u četvrtfinalu Olimpijskih Igara prošlog leta u Riju, kada je Raduljica bio jedan od najistaknutijih srpskih košarkaša u dramatičnoj pobedi njegove ekipe protiv tom prilikom lošijeg Simona i Hrvatske.

Ali do nekog novog susreta na suprotnim stranama, njih dvojica uživaju u zajedničkom letnom odmoru u Zablaću kod Šibenika.

Simon je na domaćem terenu ugostio saigrača i rivala, a Raduljica je uživanciju i druženje ovekovečio fotografijom nasmejanih i zagrljenih prijatelja koju je objavio na svom Instagram profilu, uz potpis „Dva drugara stara #srbija #hrvatska“. Slika je izazvala oduševljenje i niz pozitivnih komentara, prenose hrvatski mediji.

Simon je u Milano došao godinu pre Raduljice, 2015. i ostao tamo nakon što mu je prijatelj otišao u Kinu, a u intervjuima za italijanske medije objašnjavao je da je sa Raduljicom, ali i drugim srpskim saigračem Milanom Mačvanom, prijatelj. Kako je govorio, oni pripadaju mlađim, ratom neopterećenim generacijama i u inostranstvu se druže, izlaze zajedno i posećuju se kod kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.