Srbija kvalifikacije za SP počinje protiv Irske

Takmičenje u kvalifikacijama za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji reprezentacija Srbije počeće utakmicom protiv Irske na domaćem terenu, u septembru sledeće godine.

Na današnjem sastanku u Sankt Peterburgu napravljen je raspored odigravanja kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Žrebom, koji je u subotu obavljen u Sankt Peterburgu, odlučeno je da će se reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo takmičiti u Grupi D sa Velsom, Austrijom, Republikom Irskom, Moldavijom i Gruzijom.

Ekipa Radovana Ćurčića će takmičenje u kvalifkacijama početi utakmicom protiv Irske, 5. septembra 2016. godine na domaćem terenu od 20.45.

U drugom kolu, 6. oktobra, Srbija će igrati na gostujućem terenu protiv Moldavije, od 20.45, a u trećem, tri dana kasnije, kao domaćin protiv Austrije, od 20.45.

Reprezentacija Srbije će 12. novembra u četvrtom kolu igrati kao gost protiv Velsa, od 20.45, a u petom kolu, 24. marta 2017. godine takođe kao gost protiv Gruzije, od 18 časova.

U šestom kolu, 11. juna od 20.45 Srbija će biti domaćin Velsu, a 2. septembra, a u sedmom kolu,  2. septembra od 18 časova, igraće na svom terenu protiv Moldavije. Tri dana kasnije Srbija će od 20.45 na gostujućem terenu igrati protiv Irske.

Srbija će u devetom kolu 6. oktobra od 20.45 igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a takmičenje u kvalifikacijama završiće tri dana kasnije, na domaćem terenu od 20.45 protiv Gruzije.

Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Direktan plasman na Mundijal obezbediće pobednici kvalifikacionih grupa, a u baražu će igrati osam drugoplasiranih ekipa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.