U trendu

Srpski bokseri na pripremama na Elbrusu,najviĆĄem vrhu Evrope

BEOGRAD – Najbolji srpski bokseri proveli su tri nedelje na pripremama na Kavkazu, sa ruskim kolegama i prema rečima selektora Milana Piperskog, stekli neverovatno iskustvo.

Srpski tim od 12 članova trenirao je na kavkaơkom Elbrusu, poznatom po fascinantnoj prirodi, neaktivnom vulkanu i najviơim vrhom Evrope na nadmorskoj visini od 5.642 metra.

„Neverovatno iskustvo za sve nas. Do juče nismo ni znali da neĆĄto ovako postoji na planeti, takva priroda, takva lepota, ali i takvi uslovi za rad koji te očeliče za narednih 10 godina. Nekoliko decenija sam u boksu, ovako neĆĄto joĆĄ nisam doĆŸiveo, niti bilo ko od nas iz srpskog tima. Odradili smo paklene pripreme, ali zlata vredne. To je ono ĆĄto nam je trebalo, nova energija, adrenalin, novi kiseonik u naĆĄim plućima“, rekao je Piperski, a preneo Bokserski savez Srbije.

Trenirali smo svakodnevno dva do tri puta, ĆĄto napolju po snegu, ĆĄto u salama, sve po planu i programu zajedno sa ruskom selekcijom, velesilom u ovom sportu.

„Imali smo i rusku saunu, ĆĄto je takođe posebno iskustvo. Hvala Bokserskom savezu Srbije koji nam je omogućio da doĆŸivimo neĆĄto ĆĄto smo do sada mogli samo da gledamo na TV-u, hvala braći Rusima koji nas ni jednog trenutka nisu odvajali od sebe, svi smo bili jedan tim i zajedničkim snagama radili smo vredno na tome da se sa najviĆĄeg vrha Kavkaza vratimo nikad jači“, istakao je Piperski.

Iz Bokserskog saveza Srbije saopĆĄtili su da je zvanično poznato da će se zavrĆĄne kvalifikacije u boksu za Olimpijske igre u Tokiju biti odrĆŸane u junu u Parizu.

Ơansu da izvade ulaznicu za OI u Japanu imaju bokserka Nina Radovanović i bokser Vladan Babić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.