U trendu

Stiv Francis

Stiv Francis (Steve De“Shawn Francis) rođen je 21. februara 1977. godine u Merilendu. Rastao je uz majku i baku i puno se selio, jer mu je majka često menjala poslove. Promenio je veliki broj škola, što mu je, po njegovim rečima, otežavalo odrastanje.

Majka mu je umrla nekoliko meseci pre nego što je završio srednju školu. Posle njene smrti, vraća se u rodni Merilend, gde se upisuje na univerzitet. U tom periodu biva draftovan od strane „Memfis grizlija“. Pre nego što je dobio priliku da igra za ovaj tim, pravo na njega zamenjeno je sa „Hjuston rokitsima“.

U 21. godini debituje u ovom timu. Već u prvoj sezoni pokazuje veliki talenat i odlične partije. Tri puta je u toj sezoni bio proglašen za rukija meseca, a na kraju sezone je sa Eltonom Brendom podelio titulu rukija sezone. Bio je, takođe, sedmi najbolji ruki u istoriji američke profesionalne košarke.

U svakoj novoj sezoni bio je sve bolji i bolji. Učestvovao je na All Stars mečevima 2001. i 2002. godine, a u takmičenju u zakucavanjima bio je vicešampion, odmah iza Vinsa Kartera.

Do sada je imao šest nastupa u dresu američke košarkaške reprezentacije i čini se da je već obezbedio svoje mesto u istoriji NBA košarke. Ipak, budući da je veoma mlad igrač, njegov vrhunac u karijeri tek se očekuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.