U trendu

Stjepanović: Nisam uradio ono što znam da mogu

Srpski plivač Velimir Stjepanović rekao je danas da nije uradio ono što zna da može u kvalifikacijama trke na 200 metara slobodno i da će kvalifikacije za trku na 100 metara plivati za dušu.

„Na 125 metara je počelo da me boli, skratio sam zaveslaj i nisam mogao da se vratim u ritam. U poslednjih 50 metara otplivao sam 28,5 kada je trebalo da otplivam 27 do 27,5 sekundi i sa tim bih ušao u finale. Znao sam šta je trebalo da uradim, ali to nisam uradio. Žao mi je što nisam uradio ono što znam da mogu, ali to je sport, nema garancije da ćete se na taj dan osećati dobro i da će sve ići po planu“, rekao je Stjepanović novinarima u Rio de Žaneiru.

Stjepanović jutros nije uspeo da se plasira u finale trke na 200 metara slobodno, pošto je zauzeo 13. mesto u polufinalu. On će se na Igrama takmičiti i u disciplini na 100 metara slobodnim stilom, a kvalifikacije su u utorak od 23 časa.

„Imam još trku na 100 metara, daću sve od sebe i probaću da ostvarim najbolje vreme, ako je to dovoljno za polufinale i finale, super. Uglavnom, idem tamo za dušu, da otplivam najbolje što mogu i da pokažem sebi da sam mnogo bolji nego što sam jutros pokazao. Sport nema garancije, svi možemo da padnemo kako god pogledaš, a u isto vreme možemo da se podignemo i uradimo mnogo dobrih stvari do kraja takmičenja“, rekao je Stjepanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.