U trendu

Suarez: Živi smo, to je glavna stvar, mislimo na Nemačku

AL RAJAN – Selektor fudbalske reprezentacije Kostarike Luis Fernando Suarez izjavio je danas da je najvažnije da je njegov tim sačuvao šanse za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi „Rojters“.

Kostarika je ranije danas u meču drugog kola grupe E savladala Japan 1:0.

Kostarika je na startu Mundijala poražena od Španije 7:0, ali je trijumfom protiv Japana zadržala šanse za plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva.

„Moram da poštujem ono što su moji fudbaleri uradili. Morali smo da se suočima sa mnogim izazovima. Međutim, čvrsto smo verovali da možemo da odigramo dobro protiv Japana. Pobedili smo Japan, ali moram da istaknem da smo trijumfovali protiv reprezentacije, koja igra dobro na ovom SP, to je nešto što mora da se veoma ceni“, rekao je Suarez.

Kostarika će u poslednjem kolu igrati protiv Nemačke.

„Juče nismo bili mrtvi, ali smo danas definitivno živi. Moramo sad da se usredsredimo na utakmicu protiv Nemačke u četvrtak, a ona će biti jednako teška kao i ova, ali smo živi i to je glavna stvar“, rekao je Suarez.

On je istakao da Kostarika može da nastavi da sanja.

„Bitna stvar je sposobnost igrača da urade nešto izvanredno, kao što su uradili danas. Pobeda nad Japanom nije u potpunosti izbrisala tugu zbog lošeg početka Mundijala. Bili smo svesni šta se dogodilo protiv Španije“, zaključio je selektor Kostarike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar