U trendu

Sud odlučio: Deportacija Novaka

Novak Đoković je izgubio bitku sa sudom, a uz to ga čeka i ozbiljna sankcija.

Đoković mora da napusti Australiju i neće igrati na Australijan openu!

Kako je prenela australijska novinarka koja prati pravna dešavanja u toj zemlji Karen Svejni, Đoković će morati da plati sve troškove.

Naravno, i kaznu koja će ukupno iznositi oko 500.000 dolara.

Takođe, sa deportacijom ide i trogodišnja zabrana ulaska u Australiju.

To najverovatnije znači da se Novak više neće vraćati na turnir čiji je rekorder sa devet osvojenih titula.

Ranije, punih pet sati trajalo je saslušanje povodom zahteva Vlade Australije da se Novak Đoković deportuje iz ove zemlje.

Suđenje je počelo u 23.30 po našem vremenu, a završeno u 4.35 časova

Suđenjem je rukovodilo tročlano sudsko veće koje čine vrhovni sudija Džejms Alsop, sudija Entoni Besanko i sudija Dejvid O’Kalahan.

Reč je prvo dobio advokatski tim Novaka Đokovića. Skoro dva sata je stavove branio advokat Nik Vud, koji je pokušao da pobije tri glavne tačke optužnice.

Jedna je da ministar Hok nije razmotrio opciju šta bi moglo da se desi u slučaju deportacije Novaka Đokovića, odnosno da bi takva odluka mogla da izazove nemire u Australiji. Druga je da je ostanak Novaka Đokovića rizik i opasnost po zdravlje, red i mir u Australiji, a treća da je Novak Đoković antivakser.

Potom je reč uzeo državni tužilac Stiven Lojd, koji je obrazlagao optužnicu. Lojd tokom izlaganja nije izneo nijedan dokaz za svoje tvrdnje već se bazirao na „zdravom razumu“ i natpisima u medijima po kojima je Novakov antivakserski stav poznat i opasan po Australiju.

Posle pet sati sudijska trojka je proglasila kraj saslušanja. Sudija Alsop je poručio da će odluka biti donesena u nedelju u večernjim satima po lokalnom vremenu, ili eventualno u jutarnjim satima u ponedeljak. Melburn je, podsetimo, deset sati ispred Srbije, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)