U trendu

Sudija koji je oštetio Srbiju oteran sa Mundijala, a evo šta je rekao o svom suđenju

Nemački sudija Feliks Brih, koji je oštetio fudbalsku reprezentaciju Srbije za očigledan penal protiv Švajcarske, izjavio je da je razočaran što je rano otišao sa Mundijala u Rusiji.

FIFA je odlučila da pošalje Briha kući, zajedno sa pomoćnicima, jer je na jedinoj utakmici koju je sudio na Svetskom prvenstvu napravio veliku grešku kada nije video penal i povlačenje Fabijena Šara i Stefana Lihštajnera nad Aleksandrom Mitrovićem.

„Razvoj situacije na Svetskom prvenstvu je za mene i moj tim veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratićemo se“, rekao je Brih, a prenosi nemački DFB.

Odluku da Brih, jedan od najcenjenijih sudija današnjice, ode sa Mundijala kao ispravnu vide i sudijski stručnjaci u njegovoj zemlji.

„Očigledno je Feliks teško kažnjen zbog odluka na meču Švajcarska — Srbija, FIFA je ozbiljna organizacija o ocenila je da za njega nema više utakmice. To je opravdano, moramo da prihvatimo odluku“, rekao je potpredsednik Sudijske komisije u Nemačkoj Roni Cimerman.

I Predsednik sudijskog odbora Luk Majkl Frolih priznao je da je razočaran da je Brih, kao jedini nemački sudija, prerano završio učešće na Svetskom prvenstvu, podsećajući da je imao uspešnu sezonu u Ligi šampiona.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Radoslav Radović

    Ne placaju Svicarci vec siptari. On je dobio barem 100 puta vise nego da sudi do kraja zivota. Osim toga pokazao je jos jednom ko su Nijemci.

  2. Anonimni

    Covek odradio posao, nema sta. Svajcarci dobro placaju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike