U trendu

Sukob navijača Partizana i policije u Budvi

BUDVA – Vaterpolo meč između Primorca i Partizana u okviru regionalne A1 lige, koji je bio zakazan za večeras odložen je za sutra zbog sukoba navijača crno-belih i policije.
Kako prenose podgoričke „Vijesti“, navijači Partizana počeli su da prave nered na bazenu „Dragan Trifunović“ pre utakmice koja je trebalo da počne u 19.00 sati.

Kako navodi list, grupa navijača pokušala je nasilno da uđe na bezen i nije dozvoljavala policiji da bude pretresena, nakon čega je policija reagovala.

Policija je brzo reagovala i izbacila oko 100 pristalica crno-belih sa bazena, a potom je ubačen suzavac kroz prozor.

Navodi se i da je jedno policijsko vozilo demolirano, a slomljena su stakla i na spoljašnjem delu bazena.

Utakmica će se u nedelju odigrati bez prisustva publike.

Oglasila se i crnogorska policija, koja je saopštila da je večeras u Budvi pre početka vaterpolo utakmice došlo do narušavanja javnog reda i mira i da je u službene prostorije Centra bezbednosti Budva dovedeno 25 lica.

U cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira policija je upotrebila zakonom predviđena sredstva prinude, a jedan policijski službenik je povređen, navodi se u saopštenju policije.

Policija navodi da je oko 120 navijača vaterpolo kluba Partizan koji su pristupili objektu gde se održavala utakmica, odbilo da se podvrgne redovnom detaljnom pregledu zaštitara koji su obezbeđivali događaj i da su pokušali da nasilno uđu u objekat.

Kako se navodi, tada im je budvanska policija izdala upozorenje, na koje su se oglušili.

Ova grupa navijača je udaljena sa bazena nakon čega su kamenicama gađali objekat i tom prilikom je nastala šteta na objektu i na službenom vozilu Uprave policije, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.