U trendu

Superliga: Partizan ili Crvena zvezda, ko će do rekorda?

Fudbaleri Partizana današnjom utakmicom u Humskoj protiv Metalca otvaraju novu sezonu u Superligi, u kojoj im je glavni cilj odbrana titule i rekord po broju titula u domaćem takmičenju.

Partizan i Crvena zvezda imaju po 26 titula šampiona države i crno-beli prvi put posle više od 40 godina imaju šansu da preuzmu primat u Srbiji.

Zvezda posle rane eliminacije iz Evrope sav fokus ima ka Superligi, koju startuje gostovanjem na Vračaru protiv OFK Beograda. Interesantno je da će na klupi „romantičara“ debitovati četvrta „Zvezdina zvezda“ Vladimir Petrović Pižon, koji je u pauzi između dve sezone preuzeo OFK Beograd.

I crveno-beli u odnosu na prošlu sezonu imaju novog trenera Miodraga Božovića, koji ima dosta problema oko sklapanja tima zbog povreda.

Derbi runde igra se u Novom Sadu gde Vojvodina dočekuje Čukarički, a obe ekipe meč dočekuju posle odličnih igara u kvalifikacijama u Ligi Evrope i pobeda u prvim mečevima nad Spartaksom (3:0), odnosno Gabalom (1:0).

Od ostalih utakmica izdvaja se mali beogradski obračun između Rada i Voždovca, dok povratnik u elitni rang srpskog fudbala Javor gostuje u Novom Pazaru.

Superliga ove sezone se igra po novom sistemu, ostao je isti broj timova (16), ali je uveden plej-of i plej-aut koji će biti po trokružnom sistemu. Novina je da će se bodovi deliti posle 30. kola kako bi prvenstvo bilo zanimljivije.

Parovi prvog kola Superlige:

Danas: Partizan – Metalac (20 sati), Borac Čačak – Radnički Niš (20).

Sutra: Rad – Voždovac (17), Spartak – Radnik Surdulica (17), Jagodina – Mladost Lučani (19), Novi Pazar – Javor (19).

Nedelja: OFK Beograd – Crvena zvezda (17), Vojvodina – Čukarički (19).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.