U trendu

Suspendovanje u grčkoj policiji i istraga kako su hrvatski navijači stigli do Atine

Posle tuče navijača fudbalskog klub Dinamo Zagreb koji su sinoć u Atini  napali navijače AEK-a, a jedan Grk je ubijen, grčki ministar unutrašnjih poslva Janis Ikonomu je danas smesta suspendovao sedmoricu visokih zvaničnika policije i počela je interna istraga zbog kašnjenja policijske intervencije, kao i krivična istraga Vrhovnog suda protiv svih umešanih, prenela je atinska RTV SKAI.

Uprkos zabrani Evropske fudbalske unije (Uefa) o dolasku navijača, 100 do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedeljak u blizini stadiona AEK-a, saopštila je grčka policija, prenosi Hina.

Sukobi su izbili više od sat pošto je završen trening gostujućeg tima i ekipa je napustila stadion, a navijači s obe strane su bacali baklje, improvizovane eksplozive i kamenje.

Nejasno je kako je tako velika grupa navijača uspela da stigne do Atine, a da automobile nigde nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organizovanog kretanja navijača koji su putovali ističući klupske zastave.

 Izgleda da su se bili podelili u manje grupe i da su neki putovali preko Albanije, a neki i vozovima, kažu grčki mediji.

Snage interventne policije MAT-a već su bile mobilisane, ali su stigle nakon erupcije nasilja u kojoj je navijač AEK-a izboden nožem i nedugo nakon toga podlegao povredama.

Policija je saopštila da je muškarac pogođen oštrim predmetom u grudi i umro je od nekontrolisanog krvarenja pazušne vene. Takođe, policija je objavila da je 98 privedeno u vezi s incidentima, od kojih su 84 hrvatska državljanina, jedan Austrijanac, jedan Bosanac, jedan Albanac, jedan Nemac i dva Grka.

Na sastanku o bezbednosnim merama zakazanom za utorak ujutru, AEK je saopštio da za ono što se dogodilo tokom noći smatraju odgovornim zagrebački Dinamo i grčku policiju. Predstavnici kluba su napustili sastanak, smatrajući da im je, kako su naveli, „neprijatno da učestvuju“.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama trebalo je da se odigra vrečeras od 20.45, ali je meč odložen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar