U trendu

Sutra se završavaju Letnje paraolimpijske igre „Tokio 2020“

BEOGRAD – Paraolimpijske igre u Tokiju sutra će biti zvanično zatvorene svečanom ceremonijom koja će se održati na Nacionalnom stadionu u Tokiju u 20 sati po lokalnom, odnosno 13 sati po srednjeevropskom vremenu. saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije.

Zastavu Srbije na ceremoniji zatvaranja nosiće Laslo Šuranji, osvojač srebrne medalje, koji će svoj poslednji nastup imati sutra, a nakon njega na stadion u Tokiju ući će i članovi delegacije, koji se nisu vratili u Srbiju nakon takmičenja.

Na Paraolimpijskim igrama učestvovalo je oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja, a koji su se nadmetati u 22 sporta i 539 disciplina.

Srbiju je u Tokiju predstavljalo devetnaest takmičara, koji su nastupali u sedam sportova – stonom tenisu, atletici, plivanju, streljaštvu, pauerliftingu, biciklizmu i taekvondu.

Srpski sportisti osvojili su šest medalja i to strelac Dragan Ristić dva zlata, strelac Zdravko Savanović srebro, atletičar Željko Dimtrijević srebro, kao i Laslo Šuranji u streljaštvu, dok su stonteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić ekipno uzele bronzu.

Zatvaranje Paraolimpijskih igara prenosiće RTS na drugom programu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.