U trendu

Švajcarac otkrio: „Novak me se plaši, osetim to kad izlazimo na teren“ (foto)

Sten Vavrinka od Novaka Đokovića je izgubio 21 meč u 27 međusobnih okršaja, ali poručuje da ga se srpski teniser uprkos takvom odnosu pobeda i poraza njega – plaši.

Švajcarac i Srbin odigrali su neke od najboljih mečeva u poslednjih desetak godina, a posebno impresivna su tri koja su odigrali na Australijan Openu od 2013. do 2015. godine.

„Meč iz 2013. godine je bio jedan od najvećih u mojoj karijeri i prekretnica u mom životu. Posle njega sam bio uništen, ali sam kasnije bio psihički puno jači za ostatak karijere“, rekao je Vavrinka, koji je tada izgubio 12:10 u petom setu.

„Nešto se dogodilo tog dana, nešto se promenilo u mom nivou igranja. Rekao bih da sam tog dana video da mogu igrati s najvećim igračima na svetu i da mogu ostvariti bolju karijeru.“

Kasnije te godine Đoković se provukao u finale US Opena takođe u pet setova, a zatim je Vavrinka dobio četvrtfinale Australijan Opena, finale Roland Garosa 2015. godine i finale US Opena godinu kasnije.

„Posle epskog meča na US Openu stigao je revanš u Australiji. Mnogi su očekivali da ćemo odigrati još jedan veliki meč, a ja sam počeo da sumnjam u sebe nakon što je Novak dobio prvi set sa 6:2. Uspeo sam da se vratim, otišli smo u peti set i rekao sam sebi: Ovog puta se neće izvući, ovo je moj trenutak!“

Vavrinka je do danas osvojio tri Grand Slama.

„Novak je od velike trojke uvek bio onaj protiv kog sam najviše voleo da igram. Njegov stil mi najviše odgovara iako me je pobedio toliko puta. Znam da me se plaši na Gren slemovima, osetim to kad izlazimo na teren. Igrali smo na US Openu i osetio sam da je napetiji jer je bio svestan što sve mogu da uradim“, izjavio je 34-godišnji teniser.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.